2015. augusztus 1., szombat

Blogajánló #1 // AMERICAN GOTHIC {Vicky T.}

"Létezik egy ház, amely titkokat rejt. Létezik egy ház, tele fájdalmakkal és szenvedéssel. Létezik egy ház, amely nem kegyelmez.
A Smurl család Pennsylvania-ba költözik, egy jobb munkalehetőség miatt, de hamar rájönnek, hogy az új házukkal nem stimmel valami. A házban bűz terjeng, a lakókon sebek jelentkeznek, és ha mind ez nem lenne elég, a városban élő idős nő állandóan zaklatja őket.
Segítségért a Warren házaspárhoz fordulnak, ám a démonológusok nem holmi kopogószellemet tapasztalnak, hanem annál sokkal erősebbet."


Láttad már az American Gothic c. sorozat egy részét is? Tetszett? Több borzongásra vágysz? Marcell blogja tökéletes választás erre a célra!

– Már csak néhány doboz van és befejezzük – mondja Janet, miközben a haját fésüli. Becsukja hálószobájuk ajtaját, majd felkapcsolja az éjjeli lámpát. Férje az ágy szélén ül.
– Holnap délután befejezzük. A srácok elaludtak?
– Kathy és Evan elaludtak – nagyot szusszant Janet – Jane még telefonál valamelyik barátjával. Jack!
– Igen? – mondja Jack, mire a felesége leül mellé az ágyra.
– Nem is tudom. Olyan bűntudatom van, mármint Jane-nel kapcsolatban.
–Mert?
– Tudod, ott voltak a barátai és nagyon szeretett New York-ban lakni.
– Drágám… – Jack magához öleli feleségét. – Ez a ház, egy új esély. Kaptam egy új állást és most már nektek sem kell a lakásban zsúfolódni. És most már itt az idő, hogy belekezdjünk a negyedikbe – mondja Jack, mire Janet ráugrik és megcsókolja.
–Akkor ne pazaroljuk el az időt – mind a ketten felnevetnek, aztán lekapcsolja a kislámpát Jack.
Éjfél fele lehet az idő. Az egész ház csendben van. Csak az ágak susognak a kertben. A ház emeleti falain fel lettek téve a családi képek. A padlóra vörös szőnyeg lett lefektetve. Az emelet végében egy nagy ablak áll. Teteje íves, előtte földig érő függöny lóg. Egy alak van előtte. Egy ideig csak áll, aztán kinyitja az ablakot. Kimászik a párkányára. Lassú mozdulatokkal, megkapaszkodva a párkányba, feláll. Mintha egy ideig gondolkozna, aztán bal lábával lép egyet és lezuhan a kertbe. Nagy reccsenés hallatszik, mintha egy csont tört volna el.
– Mind meghalunk – suttogja. Arcára rásüt a hold, Jack fekszik a kertben.
Szép reggelre kelt a Smurl család. A nap süt, semmi felhő. A madarak vidáman dalolnak, mint egy aranyos mesében. A gyerekek és Janet a konyhában reggelizik.
Viszont a családfő a kertben van. Kinyitja szemeit. Thobias farkát csóválva fekszik mellette. Lassan felkel. Megdörzsöli szemeit, aztán feltápászkodik. A lábában érez fájdalmat, de már azt sem annyira. Tétován körül néz.
– Hogy kerültem ide? – mondja, aztán az ablakra néz. A függöny vége félig kilóg onnan. – De hát az lehetetlen. - nehézkes léptekkel beindul a teraszajtón, ami a konyhába vezet. Felesége pizsamában süti a bacont és a tojást.
– Drágám! – csókot nyom az arcára Janet. – Mit csináltál kint? Reggel nem láttalak.
– Én… én… – dadogta, mire felesége a kezébe nyomott egy tányér tele a reggelivel.
– Mindegy, majd elmondod. Most menj és öltözz fel. Nagyon jól kell teljesítened a munkahelyeden – Jack leteszi a tányért és elindul a háló felé, mikor meglátja Evan-t a lépcsőn. A kisfiú ránéz.
– Mind meghalunk – a kisfiú mosolyogva felül, hóna alá kapja játék vonatát és a konyhába megy.


Ha tetszett a részlet, netán felismerted, ne habozz, és kattints a blogra! Marcell nagyon örül a látogatóknak, kommenteknek, feliratkozóknak. 


2 megjegyzés: